Wednesday, August 20, 2008

padi japang

aritu masa nak teman ammar main ball aku nampak la sawah japang nie.. kat cni pantang ader tanah je diorg tanam padi.. kat cni sawah dia x mcm malaysia ber"air".. dia kering jer.. so mmg xder hal la tanam kat mana2 pun....



tengok.. kering je kan?..mmg boleh pegi dekat2 je.... memang kat tempat aku nie mmg banyak la sawah nie.. cantik je mata memandang..huhuhu..mendamaikan...




ni aku dah close up... memang pendek2 je biji butir dia... korg tgkla beras jepun pun mmg pendek2...tapi comey la... *beras pun comey ke... ok thats all...babai..

3 comments:

Kak Piah said...

uiikss.. senang le centu.. tanam jer padi dpn umah.. x yah beli beras.. skang nih beras mahai kt mesia..

patot la kt jepon ramai yg pendek2 sbb mkn beras pendek kott... wakakaka..

posh711 said...

hahaha..tula pasl..klu bgun kul 23 ptg xyahla nak tanam padi..huhuhu..aku mula2 nak ckp mcm tu gak..tapi risau plak nak kutuk lebey2..dah la munpang kat cni..kuikuikui

Kak Piah said...

simpan dalam ati je la.. takpon kutok dlm blog.. tapi make sure kengkawan jepon omar tak baca laa...