Saturday, August 16, 2008

kembali lagi - Part 1

sejak kejadian Ammar demam panas tu.. aku memang xde mood nak berblog nie..
wahahaha.. rase malas semakin menjadi jadi..dah naik sawang blog aku nie ha...

masa ammar demam tu ader la dady dia jnji nak bawa dia jln2 kat tokyo..
so dah janji kan.. dady dia pun tunaikan la.. janji bawa naik bullet train aka shinkansen.. jadi tertunaila janji dady dia.. walaupun ammar naik train 10 menet dah zzzz...

kalau jalan kat tokyo nie.. kalu 1 rai mmg x ckup..nie pun kira terjah tempat tertentu jer.. mau kena gi lagi nie.. insyaAllah



disebabkan alang2 dah pegi.. smpai pun dah kul 3 lebih.. terus check in hotel.. sebb byk sgt ngangkut brg mcm nak gi camping..lgpun ammar tido..kitorg sewa hotel kat Euno.. dgn station dlm 10 minit or 3 minit jalan jepun *sbb msa book hotel dia kata 3 menet..jln2 x sampai2..dahla dukung ammar..hangin je aku.. tertipu...



dah check in pastu buat apa yg patut.. ktorg terus kan mission ke 2.. ader pesanan dari penaja dari malaysia...suh beli kain cotton jepun.. lgpun ader student blk cuti.. so blh kirim kat diorg..
so destinasi seterusnya.. kat Nippori.. 2 stesen je dari euno nie...kena rushing ckit sebb kedai byk tutup kol 6.. aku pun sambar jela mana ade.. gambar x sempat amik.. dah x larat.. dpat la 7 pasang kain cotton... harga soso.. sbb aku x penah tgk pun kat msia.. bantai je..



lepas shopping kain cotton rushing plak ke shinjuku plak.. jnj ngan kawan omar nak jumpa kat cni.. sebb nk gi mkn kat kedai thai.. lama giler nak mkn tomyam..sementara tgu member oma blk keja kitorg lepak2 la kat stesen dlu.. minum2.. pastu gi usha kedai UCB sbb ader sale..hehehe..lps shopping apa yg patut.. dtg member oma pegi plak next station shin-ohkubo..cnila ader kedai siam..ader surau lagi..bagus2...pergh best giler dpt mkn tomyam...hehehe lepas gian.. sori gamba lupa amik.. lgpun mlu ar.. kat member omar..



lepas mkn2 tu kitorg pun blk.. dah kekenyang dan keletihan.. esok plak kul 10 dah kena check out.. kedekut giler jepun nie.. awal2 dah suh kuar..kijam2.. balik pastu lepak2 jap n zas.....zzzz

ok tgu ader next entry lagi.. itu pun klu aku rajin apdet..saba ye kawan2... tung....gu


2 comments:

Kak Piah said...

bagus2 .. rajin jugak akhirnya hng nk apdet.. tak sesia aku sekolahkan hang semalam..hehehehe..

posh711 said...

tu ar kak piah.. aku bukan apa.. takut hang kecik ati jek..nt la pasni aku usaha lebih gigih lagi..hehehe.. yeye je takut hangat2 tah* ayam je..