Thursday, August 21, 2008

Tag dari Kak Piah...

Kak Piah nie mmg tau.. suke jeles, cemburu, dengki n sewaktu dgnnye..dgn aku taw.. x boleh tgk aku punye blog antik.. ala2 sawang gitu.. suke men"tag" aku nie.. mcm la aku ni smart tag..huhuhu.. touch n go go bolehla...tapi xpe kak piah aku tau niat hang tu suci lagi murni.. bak seri murni.. pemeringkatan 2 kali gitu..ok kak piah.. aku sahut...


Nama-Nama Timangan Anda:


Nama timangan aku byk.. kalu ditimbang ikut kilo memang berat aku rase.. dekat sekampit beras..

antaranya ialah...

  • Adik.. ni family n sedara mara aku panggil la
  • Maksu nie.. utk ank2 buah aku panggil..termasuk la ank2 sape nak panggil pun.. aiman x kisah
  • masa kecik2..org aku panggil Chali...cerita dia panjang berjela2 mcne dpt nama nie...
  • dah besar ckit.. aku pun xtau mcmne boleh jadi Chelly..actually aku pun x tau nak spell nama aku dulu camne.. konpius tahap cipan tul...
  • pastu masuk poli org panggil Ida
  • kat opis org panggil Zarida....
  • asben aku panggil aku Yang
  • anak aku panggil aku Umi

Anda Seorang Yang:

  • Panas n baran.. aku mmg cepat je naik hangin.. huhuhu.. aku pun x berapa nak pastila kenapa kan.. aku rase ader gak nak cuba2 jadi saba.. tp x bley la...
  • Banyak cakap.. aku mmg suka bercakap.. klu dpt ckp mmg aku nak ckp jer..* kak piah klu x kan la smp berdiri luar clas...wahahaha
  • Boros..aku rase dari kecik mmg aku nie boros la.. semua aku nak beli...hish mcne nie...

Insan Teristimewa Dimata Anda:

  • ibu bapa aku...sebab diorg aku dapat jawab tag kak piah nie..
  • asben aku.. sebab dia gak aku jadi isteri n ibu kepada anak aku
  • Anak aku.. sebab dia kehidupan aku n asben ceria...alhadulillah
Lagu Kesukaan Anda:

dah lama aku x dgr radio n lagu2 nie.. skang aku mcm suka plak lagu Aizat tu.. Hanya aku yg mampu.. rasenye mcm tu tajuk dia.. lagipun bila aku cal ramai je pakai caller ringtone tu.. jeles2.. pastu trs aku download...


Makanan Kesukaan Anda:

  • mak aku masak apa pun sedap....
  • Laksa..
  • Bihun sup pakcik gani kat taiping...tiap mgu smp skng klu blk musti beli...

Warna Kesukaan Anda:

  • biru...
  • kuning...

Sikap yang membuatkan anda bengang:

  • bila aku tgh marah..org tu pun marah..
  • ditikam dari belakang....
  • org suka kutuk belakang..klu berani depan2 la...
  • org yg suka cari kesalahan org lain...
klu nak tulis byk nie.. tapi aku pun bkn la baik sgt...hehehe..mls la nak tuleh byk2...kang lain plak jd novel plak.. plg kokak pun jd cerpen.. berpinau plk mata kak piah...

Tiga benda yang mesti ada dalam beg anda:

  • Purse...penting..dlm nie mcm2 ada..duit..segala mcm kad lagi..huhuhu
  • Telepon tangan... ni aka nyawa nie..klau xder mau x bley dok diam aku..
  • Botoi susu ammar n busuk dia.. 22 ni sama2 penting mcm benda kat atas..klu xder naya2

Kali terakhir anda menangis dan kenapa?

dlm 2 minggu lepas.. dpt tau pakcik aku kena kanser dah makin teruk.. sedih.. sbb x dpt tgk dia.. aku doakan apa yg terbaik utk dia..


Tag 6 rakan anda

yang ni.. x dpt den nak nolong... hang pun tau nape kan... hahaha..ok kak piah dah setel dah...yiehaa....

3 comments:

Kak Piah said...

baguih2..

part berdirik kt luar kelas tu thn lagi.. yg kena berdiri luar bengkel yg x bley lupa tuu... sampai mati rumput kita pijak..

ingat tak? ingat tak?

posh711 said...

igt2... sampai kering kontang rumput tu..masa tu plk asal c kambing tu alert plak bila aku jerit ader budak baling kapor..nak baling..baling la bunga.. baling kapor apa klas..last2 sumer berdiri kat luar...hahhah

pu3ju said...

xsgka dh tua2 ni korg ingt lg bab2 kna dnda. hehehe...... paling aku xleh lupa bila kna cuci toilet. bising punya pasal.(form 5 smc) dn sbb mulut (form 3) aku, chelly, shabi dn lyana, sllu kena marah sbb x reti diam. ros kelas lain. mar sma kelas kita kan. hehehe.....